//Uspješnost projekta SLADCORE: nove generacije zaslađivača

Uspješnost projekta SLADCORE: nove generacije zaslađivača

Još jedan uspješan projekt u okviru SME Instrumenta!

Projekt s akronimom SLADCORE, odnosi se na prirodnu modifikaciju molekule šećera s ciljem povećanja slatkoće za 40%. Dakle, moći ćemo uživati u okusu hrane i pića kao i dosad, ali sa znatno nižim sadržajem šećernih kalorija.

Ovaj projekt se bavi izazovima suvremenog društva. Zašto? Većina nas voli slatke proizvode, a i prisutnost šećera u brojnim namirnicama je izuzetno velika (više od 75 % proizvoda). Preveliko konzumiranje šećera loše utječe na zdravlje, a rezultat toga je niz kroničnih bolesti popust pretilosti, srčanih bolesti, moždanog udara, dijabetesa i raka.

Stjecanje sredstava za provedbu Studije izvedivosti i ulazak u zajednicu visoko pozicioniranih europskih poduzeća, za poduzeće TOSLA predstavlja još jedno uspješno globalno poslovanje. TOSLA je poznato poduzeće na području proizvodnje zaslađivača, a svojim proizvodom SLADCORE, prirodno modificiranim šećerom, želi proširiti tržište na način da se približi proizvođačima slatkiša te ostalim sektorima prehrambene indsutrije.

Tijekom 6-mjesečnog trajanja projekta, tvrtka će izvršiti dodatne procjene tehničke i ekonomske održivosti svog vrhunskog proizvoda te će dodatno definirati svoju strategiju komercijalizacije.

Poduzeće TOSLA neće stati na tom projektu, već ima dodatne poslovne ambicije. U suradnji s Tiko Pro aktivno će raditi na stjecanju dodatnih sredstava u okviru projekta SME Faze 2, koji podupire i olakšava inovativne te brzo rastuće europske tvrtke sve do 2,5 milijuna eura.

Više informacija pogledajte ovdje.

Tiko Pro je još jednom potvrdio uspješno poslovanje sa svojim klijetima te osigurao 50.000 eura bespovratih sredstava. Nazovite nas na +385 99 33 47 004 ili nam pošaljite e-mail na info@tiko-pro.hr.


Pripremila:

Kristina Kočet Hudrap,

Direktorica Tiko Pro d.o.o.

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev Aktualni razpisi: 1 milijon € za 10 inovativnih mladih podjetij! Slovenski podjetniški sklad razpisuje semenski kapital za hitro rast tehnološko zahtevnejših podjetij. Več tukaj. Do 80 % kritja upravičenih stroškov s kreditom P1!Ker za investicije [...]

2018-08-22T10:46:41+00:00