//U srpnju otvaranje prvog u nizu energetskih natječaja

U srpnju otvaranje prvog u nizu energetskih natječaja

U ovotjednom newsletter više o dugo iščekivanom natječaju Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim poduzećima.

Tijekom srpnja otvoriti će se natječaj Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama koji će nuditi bespovratna sredstva za ulaganja u:

  • energetsku učinkovitost (uvođenje učinkovitijih elektromotornih pogona, rashladnih sustava, kotlovnica, rasvjete…),
  • obnovljive izvore energije (kogeneracije, trigeneracije, sustave za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora – kolektori, kotlovi na čvrstu biomasu…),
  • energetsku obnovu zgrada (obnova ovojnice zgrada i unutarnjih sustava…).
Prihvatljivi prijavitelji su proizvodna poduzeća svih veličina.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala, srednja i velika poduzeća iz područja proizvodne industrije osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda. Prihvatljivo je ulaganje u slijedeće NKD djelatnosti:

  • Područje B, odjeljak 05-09 i
  • Područje C, odjeljak 13-33.

Natječajem će biti definirani i detaljniji kriteriji za prijavu.

Intenzitet potpore je od 30% do 85% prihvatljivih troškova

Minimalni iznos potpore iznosi 500.000,00 HRK, a maksimalni 20.000.000,00 HRK na projekt.

Prijavitelj može podnijeti neograničeni broj projektnih prijedloga, no maksimalna vrijednost potpore na prijavitelja je 20.000.000,00 HRK.

  • Za mikro i mala poduzeća: od 50% do 85% prihvatljivih troškova.
  • ​Za srednja poduzeća: od 40% do 85% prihvatljivih troškova.
  • Za velika poduzeća: od 30% do 85% prihvatljivih troškova.

Više informacija o najavljenom natječaju: OVDJE.

Puno informacija o natječajima, a tako malo o uspješnim pričama?

Mislite da nije moguće dobiti bespovratna sredstva? Uvjeriti ćemo vas u suprotno! Provjerite listu korisnika kojima su već bila odobrena sredstva na projektima energetske učinkovitosti u proizvodnji OVDJE.

Naše reference u sektoru energetskih natječaja uključuju listu od čak 55 odobrenih projekata, među ostalima i veće projekte poduzeća Henkel d.d., Litostroj Power d.o.o. – Cimos grupa, Schenker d.d. i Iskra d.d.

U nas se pouzdalo više od 300 hrvatskih, slovenskih i austrijskih poduzetnika, kojima smo osigurali već više od 150 milijuna HRK bespovratnih sredstava u praktično svim sektorima ulaganja.

Ugovorite sastanak kako bi što prije počeli s pripremom dokumentacije za vaše projekte. Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju. Nazovite nas na: 01/7987-395 ili nam pošaljite e-mail na info@tiko-pro.hr. Pronaći nas možete i na Facebook-u i na LinkedIn-u.

Niste primili nas newsletter? Prijavite se OVDJE.

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev Aktualni razpisi: 1 milijon € za 10 inovativnih mladih podjetij! Slovenski podjetniški sklad razpisuje semenski kapital za hitro rast tehnološko zahtevnejših podjetij. Več tukaj. Do 80 % kritja upravičenih stroškov s kreditom P1!Ker za investicije [...]

2018-08-22T08:27:41+00:00