//“SME Instrument” – priča o uspjehu još jednog Tiko Pro klijenta

“SME Instrument” – priča o uspjehu još jednog Tiko Pro klijenta

Naslov projekta: Motociklistički integrirani sigurnosni sistem za pametna putovanja "sve u jednom pametan put" integriran u sigurnosni sistem (akronim: STS).

Tiko Pro širi portfelj poduzeća koja su mu dala svoje povjerenje na putu da postanu jednim od inovatora u sklopu Horizon 2020 programa, natječaja SME Instrument! Zajedno s inovativnim stručnjacima iz poduzeća Movalyse d.o.o., uspjeli smo naći rješenjezbog kojeg će motociklističko iskustvo biti još ugodnije i ono najbitnije, sigurnije!

Ostvarili smo 13.26 bodova od maksimalnih 15 i na temelju toga dobili 50.000 eura financijske potpore za provedbu faze studije izvodljivosti, pomoću kojih će ovo uspješno poduzeće u idućih 6 mjeseci istraživati poslovne mogućnosti za pripremu velikog demonstracijskog projekta koji će biti prijavljen u okviru SME Instrumenta, a u drugoj bi fazi mogao biti sufinanciran s u prosjeku do 2,5 milijuna eura. 

MOVALYSE Ltd. je slovenska start-up kompanija koja je svoje resurse usmjerila na sigurnu vožnju motociklom. Zapošljava inžinjere s područja strojarstva i elektrotehnike, redom motocikliste čija je želja voziti se što sigurnije. Njihova analiza problema te duboko istraživanje i razvoj doveli su do izuma pametnog, sposobnog i pouzdanog automatskog isključivanja signalnog sustava. S velikom željom i ljubavi za motociklizmom, kompanija će nastaviti marljivo raditi te pronalaziti nove mogućnosti za svijet na dva kotača. Pridružite se vožnji!

Cilj projekta je razvoj naprednog sustava koji pomaže vozaču (Advanced Driver Assistance System – ADAS), a predstavlja inovativno i integrirano rješenje za povećanje sigurnosti u vožnji motociklom koje pruža najučinkovitije sigurnosne značajke za sve vrste motocikala. Jedna od prednosti navedenog sistema je i jednostavna instalacija.

Globalno gledajući, takav sistem je jedino rješenje koje omogućava izvoz, ocjenu i analizu velikog broja podataka u mobilnoj aplikaciji. Namijenjen je za dva tržišta: proizvođačima motocikala ili proizvođačima dijelova za motocikle te vlasnicima motora. Opsežno istraživanje pokazalo je da postoji potreba za pouzdanim, točnim i integriranim rješenjem za povećanje sigurnosti na oba područja. 

 Ukoliko ste zainteresirani za sigurnu vožnju motociklom, molimo Vas da se ne suzdržavate već se obratite Movalyse Ltd za više informacija. A za bržu i sigurniju vožnju kroz neravne puteve EU fonodova i njihovih mogućnosti, obratite se TIKO-PRO. Možete nas kontaktirati na info@tiko-pro.si 099 33 47 004 ili na info@tiko-pro.hr

P.S. pročitajte naš drugi uspješni slučaj prijave na natječaj SME Instrument, Faza 2.

Pripremila: Kristina Kočet Hudrap, direktorica Tiko Pro d.o.o.

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev Aktualni razpisi: 1 milijon € za 10 inovativnih mladih podjetij! Slovenski podjetniški sklad razpisuje semenski kapital za hitro rast tehnološko zahtevnejših podjetij. Več tukaj. Do 80 % kritja upravičenih stroškov s kreditom P1!Ker za investicije [...]

2018-08-22T09:00:11+00:00