//Reportaža edukacijske radionice Bespovratna sredstva na obzoru

Reportaža edukacijske radionice Bespovratna sredstva na obzoru

Ovotjedni utorak preživjeli smo u ugodnom okruženju 12 poduzetnika u zagrebačkom Hotelu International. Naime, uspješno smo proveli edukacijsku radionicu na temu bespovratnih sredstava u Hrvatskoj i u EU – Bespovratna sredstva na obzoru. Na radionici smo pokušali odgovoriti na ključna pitanja vezana na nacionalne natječaje, razjasniti specifike koje prate natječaje Obzor 2020 i EUREKA! i koje su u velikoj mjeri odgovore za neuspjehe hrvatskih poduzetnika kod prijave te predstaviti što se događa u organizaciji nakon dobivanja bespovratnih sredstava. U nastavku pročitajte više.

Već rano ujutro spremno smo iščekivali prijavljene polaznike

U Tiko Pro smo svjesni da je doručak najbitniji obrok u danu, stoga smo i druženje započeli doručkom.

Druženje smo nastavili s predavanjem naše voditeljice poduzetničkih projekata Tee Markotić koja je prezentirala aktualne natječaje iz nacionalnih fondova. Detaljnije informacije o postupku prijave i kriterijima za odabir projekata predstavljene su za natječaje IRI, Kompetentnost i razvoj, Ulaganje u energetsku učinkovitost, Program konkurentnosti turističkog gospodarstva i sl. Tea je upozorila na najčešće greške u procesu prijave na natječaje i u samoj projektnoj dokumentaciji.

Tea Markotić, voditeljica projekata Tiko Pro d.o.o.

Prezentaciju je nastavila Karmen Španjol Bičanić, voditeljica javnih projekata Tiko Pro d.o.o. Karmen je predstavila Europski socijalni fond i prilike koje se nude za financiranje neprofitnih organizacija i javnih tijela.

Karmen Španjol Bičanić, voditelja projekata Tiko Pro d.o.o.

Loša statistika hrvatskih prijava na natječaj Obzor 2020. (od 250 prijava odobrenih je bilo samo 5 projekata) potaknula je Karmen Vidonju Ozvatić, voditeljicu Obzor 2020 projekata Tiko Pro d.o.o, da je polaznicima edukacije prezentirala najbitnije informacije o programu i primjere dobre prakse prijava koje smo već realizirali u Sloveniji i Austriji.

Karmen Vidonja Ozvatić, voditeljica projekata Tiko Pro d.o.o

Nastavili smo u duhu EU natječaja i polaznicima predstavili natječaj EUREKA! i specifike natječaja koje vrijede samo u Hrvatskoj. S navedenim je polaznike upoznao prvi certificirani EUREKA! konzultant i partner poduzeća Tiko Pro d.o.o., Jernej Hribar.

Jernej Hribar, certificirani EUREKA! konzultant i partner poduzeća Tiko Pro d.o.o.

Za kraj je uslijedila i radionica na temu poslovanja s i bez bespovratnih sredstava te koje su najbitnije greške u provedbi projekata. U interaktivnom pregledu životnih faza kompanije upitali smo se kad je pravi trenutak za korištenje bespovratnih sredstava, kad za korištenje kredita i kako optimalno podići financijske izvještaje poduzeća. Kao zadnji predavač predstavio se je Hrvoje Bogdan, certificirani Adizes konzultant.

Hrvoje Bogdan, certificirani Adizes konzultant i partner poduzeća Tiko Pro d.o.o.

I tako smo s puno smijeha i informacija završili našu radionicu. Hvala svim predavačima i hvala svim polaznicima, bilo je super. A sada započinjemo s planiranjem novog događaja u rujnu. Zanima vas kojeg? Stay tuned!

Ekipa Tiko Pro d.o.o.

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev Aktualni razpisi: 1 milijon € za 10 inovativnih mladih podjetij! Slovenski podjetniški sklad razpisuje semenski kapital za hitro rast tehnološko zahtevnejših podjetij. Več tukaj. Do 80 % kritja upravičenih stroškov s kreditom P1!Ker za investicije [...]

2018-08-22T08:18:08+00:00