//Izmjene i dopune Zakona o poticanju ulaganja

Izmjene i dopune Zakona o poticanju ulaganja

Dana 2. listopada 2015. godine na snagu je stupio Zakon o poticanju ulaganja koji je u potpunosti usklađen s Uredbom Komisije br. 651/2014. Cilj ovog Zakona je povećanje izravnih domaćih i stranih ulaganja te povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.Kako bi navedeno bilo što uspješnije, provedene su izmjene i dopune Zakona koje su donesene ove godine 23. studenog, a njihovo stupanje na snagu predviđeno je za 2018. godinu. Ovim izmjenama i dopunama naglasak je stavljen na malo i srednje poduzetništvo, gospodarsko aktiviranje neaktivne imovine u vlasništvu RH i ravnomjerni regionalni razvoj RH.

U Zakonu o poticanju ulaganja došlo je do promjene sliijedećih članaka: čl. 2, čl. 5, čl. 6, čl. 7, čl. 8, čl. 9, čl. 12, čl. 13, čl. 15, čl. 16, čl. 24 i čl. 26.

Najvažnije promjene i dopune Zakona o ulaganju su slijedeće:

  • Mikro poduzetnicima je opravdani trošak nabave korištene opreme/strojeva maksimalno do 5 godina starosti,
  • Korištenje poticaja ICT-a za projekte kojima su ulaganja veća od 50 tisuća eura uz uvjet da se otvori 10 novih radnih mjesta,
  • Otvaranje mogućnosti privatnim poduzetnicima da, putem Ministarstva državne imovine, koriste neaktivnu državnu imovinu uz uvjet da u roku od 3 godine investiraju 3 milijuna eura u projekt te ostvare najmanje 15 radnih mjesta i da vrijednost državne imovine povećaju za 50% te će državnu imovinu moći besplatno koristiti tijekom 10 godina.

Više informacija potražite ovdje.

Planirate kapitalne investicije i otvaranje radnih mjesta? Iskoristite potpore koje vam Zakon o poticanju nudi. Tiko Pro bilježi 100%-tnu uspješnost u pripremanju dokumentacije! Obratite nam se na info@tiko-pro.hr ili nas nazovite na +385 99 33 47 004!

Pripremila:

Sandra Dudaš,

Pomoćnica vođe projekta Tiko Pro d.o.o.

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev Aktualni razpisi: 1 milijon € za 10 inovativnih mladih podjetij! Slovenski podjetniški sklad razpisuje semenski kapital za hitro rast tehnološko zahtevnejših podjetij. Več tukaj. Do 80 % kritja upravičenih stroškov s kreditom P1!Ker za investicije [...]

2018-08-22T10:37:40+00:00