Najava natječaja u 2017.

Premijer Plenković najavio je 2017. godinu kao godinu poduzetništva. Tomu u prilog govori i indikativni plan objave natječaja. Za vas smo pripremili godišnji pregled i odabir najaktualnijih poticaja. Ne zaboravite, prijava na bilo koji natječaj je kompleksna, stoga ne čekajte na objavu natječajne dokumentacije. Započnite s pripremom vaše prijave još danas.

Aktivnosti istraživanja, razvoja i inoviranja (IRI) će i u 2017. godini biti od velike važnosti u svijetu natječaja. Uz otvorene natječaje za povećanje razvoja novih proizvoda i usluga uz pomoć IRI i komercijalizaciju rezultata IRI u poduzećima, očekuje nas i čak 76 milijuna kuna bespovratnih sredstava za mlada mala i srednja poduzeća (MSP) sa do 250 zaposlenih koja se bave s razvojem novih proizvoda/usluga. Provjerite najavu natječaja Inovacije novoosnovanih poduzeća. ​Suradnja između znanstvenih organizacija i poduzetnika potaknuti će se natječajem Jačanje kapaciteta za IRI. Natječajem će se sufinancirati prihvatljivi troškovi diseminacije znanja, zapošljavanja mladih istraživača i ostale aktivnosti IRI.

U 3. kvartalu će se objaviti natječaj za: Povećanje energetske učinkovitosti u uslužnom sektoru i natječaj za Povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama.

Sufinancirati će se aktivnosti smanjenja korištenja fosilnih goriva, ulaganje u sustave za upravljanje energijom, energetski pregledi i slično.

Što se tiče natječaja za ulaganje u novu proizvodnu opremu, gradnju poslovnih prostora i slične infrastrukturne zahvate, u 2017. dolaze i novo-stari natječaji za MSP-ove: Ponovo će se otvoriti natječaj Kompetentnost i razvoj koji se zatvorio krajem 2016. godine. Stopa sufinanciranja biti će od 35-45 % prihvatljivih troškova. Za ovaj natječaj rezervirano je čak cca. 217 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što ujedno predstavlja i najvrjedniju financijsku omotnicu u društvu svih izdvojenih natječaja.

Isto tako će se u 2017. otvoriti i natječaj Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP putem IKT-a kojim se predviđa do čak 85% sufinanciranja prihvatljivih troškova nabave softvera za upravljanje poslovnim procesima.

Turistički projekti će se poticati natječajem Podrška razvoju MSP u turizmu. Cilj ulaganja morati će biti produljenje turističke sezone.
Stiže nam i paket natječaja za certifikaciju, proizvoda s ciljem povećanja izvoza, prepoznatljivosti domaćih kvalitetnih proizvoda i njihovu promociju:
Početkom godine otvoriti će se natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP koji će potaknuti sajamske nastupe poduzetnika (prezentacije, izradu promotivnog materijala, najma izložbenog prostora i slično) i aktivnosti istraživanja inozemnih tržišta.

Prijavom na natječaj Certifikatom do tržišta moći ćete sufinancirati troškove testiranja proizvoda, pripreme tehničke dokumentacije. Indikativni datum objave je krajem ožujka, a vrijednost bespovratnih sredstava koja su rezervirana za ovaj natječaj je čak 38 milijuna kuna.

Krajem rujna otvoriti će se još 2 natječaja za MSP-ove: Podrška poduzećima u stjecanju znakova kvalitete i Podrška poduzećima u zadovoljavanju norma. Prihvatljive aktivnosti biti će aktivnosti ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja, a stopa sufinanciranja biti će do 85%.
Pred nama je uzbudljiva godina. Zanima vas više o najavljenim natječajima? Kontaktirajte nas na info@tiko-pro.hr ili nas nazovite na 01/7987-395. U nas se pouzdalo više od 300 hrvatskih, slovenskih i austrijskih poduzetnika kojima smo osigurali već više od 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Pridružite im se!

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev

Novosti iz sveta nepovratnih sredstev Aktualni razpisi: 1 milijon € za 10 inovativnih mladih podjetij! Slovenski podjetniški sklad razpisuje semenski kapital za hitro rast tehnološko zahtevnejših podjetij. Več tukaj. Do 80 % kritja upravičenih stroškov s kreditom P1!Ker za investicije [...]

2018-08-17T08:10:41+00:00